Menu

top banner homepage

Γιατι τα παιδια πρεπει να διδασκονται πολεμικες τεχνες (Δευτερο μερος)

Evolution Tiger School - Σχολή Πολεμικών Τεχνών - Fu Jow Pai Kung FuΤα οφέλη των πολεμικών τεχνών εκτείνονται σε ένα φάσμα φυσικών, διανοητικών και κοινωνικών ιδιοτήτων, οι οποίες μαθαίνονται και βελτιώνονται μέσω της εκπαίδευσης των πολεμικών τεχνών.

 

 

Συγκεντρωση

Οι πολεμικές τέχνες βοηθούν πολύ τα παιδιά που δε μπορούν να συγκεντρωθούν εύκολα. Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν τον αυτοέλεγχο και τη συγκέντρωση - προκειμένου να εκτελεσθεί σωστά μία τεχνική, οι μαθητές πρέπει να εστιάσουν έντονα στο στόχο τους. Η πειθαρχία, για πολλούς ανθρώπουυς, είναι να κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις ακόμη και αν δεν το επιθυμείς.

Συναδελφικοτητα

Οι μαθητές αισθάνονται μία ισχυρή αίσθηση της συναδελφικότητας μεταξύ τους. Αυτό το συναίσθημα είναι βασισμένο στην κοινή εμπειρία αλλά και την ομαδική υπέρβαση των προκλήσεων.

Αυτοσεβασμος

Ο αυτοσεβασμός βασίζεται στην αξία που δίνει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του. Εάν ο μαθητής νοιώθει ικανός και βέβαιος, τότε μπορεί να νοιώσει σεβασμό προς τον εαυτό του. Οι πολεμικές τέχνες χτίζουν τον αυτοσεβασμό με την παροχή μικρών προκλήσεων που οδηγούν στην επιτυχία. Οι μαθητές διδάσκονται να υπερνικούν τις προκλήσεις τους μέσα από την προπόνηση.

Σεβασμος

Ο σεβασμός είναι εγγενής στις πολεμικές τέχνες. Οι μαθητές δείχνουν σεβασμό ο ένας στον άλλο, στο δάσκαλό τους, και ακόμη και στο σχολείο. Αυτό καλύπτει διάφορα μηνύματα : ευγνωμοσύνη, για την εκμάθηση που ο μαθητής λαμβάνει και σεβασμό, μία αναγνώριση των δυνατοτήτων και των γνώσεων των άλλων.

Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν τους μαθητές να εκτιμούν την ηλικία, την τάξη, την πείρα και την εμπειρία. Σέβονται εκείνους που ξέρουν περισσότερα από αυτούς. Αυτός ο σεβασμός μπορεί να μεταφερθεί και στα σχολεία επίσης.

Ηρεμια

Οι πολεμικές τέχνες, λόγω των έντονων ασκήσεών τους, επιτρέπουν στους μαθητές να απελευθερώσουν τη νευρικότητά τους πάνω στην άσκηση. Η εκτόνωση είναι πάντα ένας τρόπος να διασκορπιστεί ο θυμός. Οι γνώστες των πολεμικών τεχνών λειτουργούν πάντα και παντού με ηρεμία. Αυτή η εσωτερική ειρήνη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, αλλά είναι πιθανώς ένα αποτέλεσμα της βίωσης των αγχωτικών καταστάσεων κατά την εκμάθηση της αυτοάμυνας - και της υπερνίκησής τους. Η εμπιστοσύνη που νοιώθεις μέσω της γνώσης των πολεμικών τεχνών δημιουργεί ηρεμία σε αγχωτικές καταστάσεις.