Menu

top banner homepage

Γιατι τα παιδια πρεπει να διδασκονται πολεμικες τεχνες (Πρωτο μερος)

Evolution Tiger School - Σχολή Πολεμικών Τεχνών - Fu Jow Pai Kung FuΤα οφέλη των πολεμικών τεχνών εκτείνονται σε ένα φάσμα φυσικών, διανοητικών και κοινωνικών ιδιοτήτων, οι οποίες μαθαίνονται και βελτιώνονται μέσω της εκπαίδευσης των πολεμικών τεχνών.

 

 

Αντοχη

Τα οφέλη της φυσικής ικανότητας για τα παιδιά είναι γνωστά. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Συμβούλιο σχετικά με την άσκηση, τα φυσικά ενεργά παιδιά έχουν λιγότερα χρόνια προβλήματα υγείας από τα παιδιά που είναι στατικά. Οι πολεμικές τέχνες ασκούν όλες τις ομάδες μυών. Η προπόνηση βελτιώνει την ικανότητα αυτή.

Ασφαλεια

Τα παιδιά που κατοικούν σε γειτονιές όπου η βία στους δρόμους είναι κοινή, η δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, τους δημιουργεί μία αίσθηση ασφάλειας. Σχεδόν τις περισσότερες φορές, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στις πολεμικές τέχνες. Στην πραγματικότητα, με την κατανόηση και την κατοχή ενός υψηλότερου επιπέδου γνώσεων και δύναμης, μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους με τη χρήση λιγότερης δύναμης.

Η δυνατοτητα εκμαθησης

Τα παιδιά μαθαίνουν να εκτελούν σύνθετες ασκήσεις και καινούριες τεχνικές, πράγμα που απαιτεί πλήρη αυτοσυγκέντρωση. Οι μαθητές πρέπει να συγκεντρωθούν έτσι ώστε να εκτελούν οποιαδήποτε τεχνική με ακρίβεια και σωστά. Οι μαθητές πιστεύουν ότι αυτή η συγκέντρωση υπό πίεση είναι σχεδόν ίδια με αυτή των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια.

Προσδιορισμος στοχων

Οι απαιτήσεις για κάθε επίπεδο ζώνης καθορίζονται λεπτομερώς και αντιπροσωπεύουν τη βελτίωση. Κάθε βαθμίδα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια, και αντιπροσωπεύει περισσότερη γνώση. Η εκμάθηση που γίνεται σταδιακά μπορεί να βοηθήσει και εκτός των πολεμικών τεχνών, π.χ. στην εκμάθηση κολύμβησης ή στο διάβασμα του σχολείου.

Πειθαρχια

Η οργανωμένη φύση των πολεμικών τεχνών ενθαρρύνει μία βαθειά αίσθηση της αυτοπειθαρχίας στους μαθητές. Κανείς δε μπορεί να αποκτήσει τη μαύρη ζώνη σε μία μέρα, και έτσι οι μαθητές κατανοούν ότι οι στόχοι τους θα απαιτήσουν την υπομονή, τη σκληρή εργασία και την αφοσιωμένη μελέτη κατά τη διάρκεια αρκετών ετών. Το μήνυμα είναι ότι για να αξίζει κάτι, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για αυτό.